Time goes by

För det första: mina eventuella depp och tvivel är sedan länge försvunna. Men jag har bara inte orkat blogga.

I fredags tog min praktik slut på Upsala Nya Tidning. Så efter ätande av lite hembakad banankaka och inköpt chokladmoussetårta – fick jag en fantastisk giraff i helgjuten plast i present! Anledningen har en historia – men den tar vi en annan gång. Jag kunde hur som helst inte ha fått en bättre present.

Nu blir det dock inte så att jag stannar kvar på tidningen över sommaren. Jag smet i stället tillbaka till Stockholm och kommer att jobba på Svenska Dagbladet i stället. Redigering den här gången – det gäller att vara multikompetent.

Och – halleluja – fram tills att jag börjar där ska jag – håll i hatten – vara: L E D I G ! En företeelse som jag inte sätt mycket av de senaste fem åren. Jag vill nästan påstå att det hela är så ovant att jag håller på att skaffa ett extra sommarjobb att roa mig med under ledigheten. Jag önskar att jag var ironisk här.

En del av ledigheten ska användas till att springa på hundutställningar. Inte med Rejsa utan med pappas hund, Pigge. Som har damp.

Premiären av denna karriär skedde redan i helgen. Vi bilade till Österbybruk i norduppland – och Pigge firade det hela med att morra åt, och försöka bita domaren. Det hela uppskattades tydligen inte så succén uteblev väl kanske lite. I övrigt uppförde han sig dock exemplariskt. Skall nämnas att detta är en extremt osocialiserad hund som knappt har sett något annat än landet. Nu gick han fint i kopplet och sprang med sträckta ben framför domaren och stod som en liten staty vid inspektionen.

Det var bara det här med att inte försöka kapa händerna på domaren… Hrm…

Annonser