Björn och Benny

gotland

…är det ju inte på bilden. Tyvärr. Men vi står i alla fall ute på den udde där de två Abba-gossarna vill bygga lite närmare vattnet än vad man brukar få.

Vi åkte ner till Gotland i samband med landshövdinghistorien härom veckan, och fick, med lite flyt, en exklusiv intervju och fotomöjlighet med just Max Hansson, företagsledaren som det hade stormat kring gällande utbyggnader och bygglov. Bilderna kan jag tyvärr inte publicera här, då vi gjorde en överenskommelse om att bara publicera bilderna i pappret, samt att inte skicka dem till Scanpix. Visst kan man tycka vad man ville om dealen – men vi fick vår intervju (som ingen annan rikstäckande tidning lyckats få) och kunde nöjt se hur andra medier citerade oss efteråt.

Det hela blev en lång dag som avslutades med pressrum med årets snyggaste utsikt över solnedgång i havet följt av smärre ”hitta-hotell-panik”.

Nåväl. Dagen efter fortsatte vi på bygglovslinjen och begav oss ut till Furillen, där just Björn och Benny överklagat sitt bygglovsavslag om att få bygga närmare vattnet. Jag och reporter Josef insåg att just den uttänkta udden låg en bra bit från bilvägen (åtminstone den väg vi kommit) och Josef kläcker då ur sig ”vi kan ju prova att gå lite!”. Famous last words. För det var långt. Som satan. Och när vi tillslut närmar oss målet (med sand i skorna – och Josefs ljusa mockaskor blir aldrig mer vad de en gång varit) ser vi två personer längst ute på klipporna! INTE Björn och Benny då tyvärr. Goddamn. Men väl två trevliga personer som fick bli dragarbild till vår enkät.

För övrigt innehöll resan även krypandes på knäna i fårskock, smygätande av Håkan Nessers smultron (mest Josef) en jävla massa godis och lite lätt felnavigerande.

Annonser