Kvällstidningspuls

gehzali

Det är inte alltid ens fotografiskt sett bästa bilder, som blir ens bättre bilder. I lördags tog jag den här bilden. Usel kvalitet, iso till max, men ändå en bild med ett journalistiskt innehåll som gjorde att den inte föll till att vara en ren paparazzi-bild.

På bilden har svenskarna som suttit fängslade i Pakistan precis klivit av planet på Arlanda, och blir här hämtade av Säpo. Just det senaste kunde vi bevisa just tack vare bilen.

Därefter följde någon hysterisk minut. Bilden togs kanske två minuter innan kl 22, den tid då andra editionen av tidningen ska skickas. Jag fullständigt slängde ut datorn ur väskan, tryckte in kortet i läsaren och fick iväg bilden i tid. Riktigt roligt att faktiskt få göra sådana här jobb för SvD, som inte alltid har möjlighet att vara först på sådana här nyhetsbilder. Nu blev det faktiskt den omvända situationen – Aftonbladet köpte bilden av Svenskan samma kväll.

I morgon går jag på en ny vecka. Antagligen inte lika spänningsfylld som den förra – men det brukar bli riktigt bra ändå.

Annonser