Svalka.

Med anledning av den tropiska värme som nu råder, fick SvDs fotografer i uppdrag att gemensamt göra ett jobb om hur man hittar kyla och svalka.

Det blev allt från kalla biosalonger och isbarer till renar på Skansen. Själv låg det nära till hands att tänka på alla djurägare som näst intill får vända på dygnet och aktivera sina djur på nätterna i stället.

Så jag knallade ut i natten. Med kamera, blixt och hund och försökte få till den ultimata bilden där hon ruskar av sig allt vatten.

Några problem uppstod dock. Rejsa har kort päls. Det blir med andra ord inte så mycket till vattenkaskad när hon ruskar av sig. Inte heller hade jag med någon ficklampa att lysa på henne med för att lättare ställa skärpan – så det blev en helvetisk kamp med att få skarpa bilder.

Rejsa var dock bara lycklig. Hon fick ju simma och bada helt ohämmat hur länge som helst. Hon tyckte dock mot slutet att det var jäkligt irriterande med någon som hukandes sprang dubbelvikt efter henne och tryckte en blixt på full peta i nyllet på henne hela tiden.

Annonser